Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «طرفداری»
2024-05-03@10:31:17 GMT

آنالیز دیدار رفت کاشیما آنتلرز و سئون سامسونگ در نیمه‌نهایی لیگ قهرمانان آسیا؛ دورنمایی کوچک از دیدار رفت فینال

تاریخ انتشار: ۱۲ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۳۴۹۵۳۱

آنالیز دیدار رفت کاشیما آنتلرز و سئون سامسونگ در نیمه‌نهایی لیگ قهرمانان آسیا؛ دورنمایی کوچک از دیدار رفت فینال

در یکی از حساس‌ترین دیدارهای چند سال اخیر فوتبال باشگاهی ایران،پرسپولیس در ژاپن میهمان تیم کاشیما خواهد بود تا دیدار رفت فینال ACL 2017-2018 را برگزار کند،با توجه به مشابهت بالای این بازی با دیدار رفت کاشیما آنتلرز در نیمه‌نهایی همین تورنمنت،دورنمایی احتمالی،از نقاط ضعف و قوت کاشیما،البته منطبق بر پیش زمینه پلن‌های پرسپولیس خواهیم داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طرفداری - کاشیما در خانه و مقابل چشم تماشاگرانش،بازی 2-0 باخته را با کامبکی خارق‌العاده،3-2 برد.ابتدا نگاهی به آمار عددی این بازی خواهیم‌انداخت:

سئون سامسونگ کاشیما آنتلرز آمار 40% 60% مالکیت توپ 2 5 شوت در چارچوب 40% 56% دقت شوت 75%(375) 69%(496) تعداد پاس ودقت 3 2 سانتر صحیح 22 23 دوئل هوایی موفق 16 14 توپگیری 23 12 دفع‌توپ ترکیب کاشیما آنتلرز:

آرایش پایه کاشیما آنتلرز،در تمامی دقایق این بازی،به‌همین شکل بود.یک 2-4-4 خطی،مبتنی بر مشارکت بالای فولبک‌ها در حمله برای دادن آزادی بیشتر به وینگرها،برای زدن به وسط زمین حریف،سیستمی که تبدیلش به 2-2-2-4 بسیار سریع انجام می‌گیرد و در انتقال توپ از فاز دفاع به حمله،به‌طرز باور نکردنی سریع عمل می‌کند.این نکته شاید برای پرسپولیس خبر خوبی باشد،زیرا کاشیما هنگام انتقال از فاز دفاع به حمله،به‌دلیل صرف زمان کمتر،از حربه عرض دادن به جبهه خط‌هافبک استفاده نمی‌کند،در آن‌سوی میدان اما،به‌محض عبور از جبهه‌های اولیه و ثانویه پرس حریف،به طرز افراطی،به تهاجم خود عرض می‌دهند،همان اتفاقی که در دیدار رفت مرحله نیمه‌نهایی ACL پارسال،برای پرسپولیس افتاد!البته الهلال تیمی متوازن‌تر بود و توانست از هر دو حربه استفاده کند.

بیایید این‌گونه تفسیر کنیم،کاشیما آنقدر در زوج‌سازی‌ها،توالی پاس‌های بالا(حداقل 5 پاس)،پاس‌های تک‌ضرب و فضاسازی متبحر است که نیازی به صرف وقت زیاد در انتقال توپ از دفاع به حمله نمی‌بیند،این یعنی طبیعتا کنش‌های دفاعی کمتر از سوی پرسپولیس حتی نسبت به بازی‌های قبلی همین تورنمت! اما در همین کنش‌های به‌ظاهر اندک،کاشیما خطرناک‌ترین تیمی خواهد بود که پرسپولیس با آن روبه‌رو شده است.اصلی‌ترین راهبرد پرسپولیس برای کنترل این انتقال کشنده،پرس سنگین از جلو خواهد بود،همان کاری که پرسپولیس در دیدار رفت مقابل الدحیل به‌خوبی انجام داد و تنها یک خطا داشت!

حال صحنه به صحنه،به‌بررسی فلسفه بازی کاشیما می‌پردازیم،طبیعی است که بیشتر از بازیکنان،نقشه‌های تیم اهمیت داشته‌باشند:

1- پرس افراطی کاشیما در زمین حریف:

سیستم پرس چنبره‌مانند تیم کاشیما با دو راس اصلی در جلو و چهار راس حمایتی پشت سر آن‌ها(2 وینگر متمایل به وسط و دو هافبک مرکزی)،برای از کار انداختن خط‌هافبک 2نفره سئون‌سامسونگ،کاملا هوشمندانه به‌نظر می‌رسید،البته گپ به‌وجودآمده پشت جبهه دوم پرس،یکی از بزرگترین نقاط ضعف این سیستم است.جدای از این نکته،پرسپولیس با آرایش لوزی خود در میانه‌میدان،می‌تواند تعداد خطوط خط ‌هافبکش را تا 2یا 3 لاین افزایش دهد و شانس سیستم چنبره‌مانند کاشیما برای توپگیری را کاهش دهد،البته حضور نزدیکتر مدافعین مرکزی در کنار 8 نفر جلو،می‌توانست گپ بزرگ به‌وجود آمده را بپوشاند،نکته‌ای که بارها از مدافعین وسط جلوزن پرسپولیس دیده‌ایم.همین پرس بسیار خطرناک و موثر کاشیما،می‌تواند یکی از پلن‌های اصلی پرسپولیس برای انتقال از دفاع به حمله باشد،به‌این صورت که همواره یک راس از زوج علیپور - منشا،در هنگام تحت پرس قرار گرفتن تیم،نزدیک به میانه‌زمین مستقر است و راس دیگر از جلوتر از او،منتظر زوج‌سازی است.طبیعی است که با توانایی پایین تیم کاشیما در دوئل‌های هوایی،راس عقبتر با قرار گرفتن در این گپ،یک موقعیت عالی برای طرح‌ریزی یک تهاجم خواهد‌داشت.

2- اصرار کاشیما روی ضدحملات،یک عامل برای ضعف در ضربات ایستگاهی حریف:

 

در زمان زده‌شدن اکثر ضربات ایستگاهی حریفان کاشیما،سرجینیو بدون شرکت در دفاع،منتظر دریافت توپ است و البته سوزوکی با سرعت و قدرت حمل توپ بالا،یار پوشش دهنده فضا در ضربات ایستگاهی حریف است( راحت‌تر از عقب به حملات اضافه می‌شود) و دو وینگر چپ و راست نیز آماده استارت از گوشه‌های محوطه هستند.سوزوکی به ‌عنوان خطرناکترین یار در خط‌حمله کاشیما و با آمار موفقیت 70 درصدی در دوئل‌های هوایی،در عین تعجب،هرگز بازیکن مناسبی برای پوشش فضا در ضربات ایستگاهی حریفان نیست زیرا از ایجاد استایل‌های دفاعی درست عاجز است.بدیهی است که با وظیفه یار پوشش دهنده فضا در ضربات ایستگاهی آشنا هستید،جبران اشتباهات مدافعین درون باکس و دفع توپ‌های مابین تیر یک و دروازه‌بان.

2-دبل پیووت اشتباه دو هافبک مرکزی کاشیما و نبود لینک‌های موردنیاز:

نکته‌ای که در ابتدای مطلب به‌آن اشاره کردیم،یکی از اصلی‌ترین پلن‌های پرسپولیس در این بازی،احتمالا پرس سنگین در زمین حریف خواهد بود و اما،یکی از مهم‌ترین نقاط پرس،دبل پیووت ضعیف دو هافبک مرکزی تیم کاشیما خواهد بود.فاصله 2 هافبک میانی تیم کاشیما(خط سیاه) در اکثر دفعات پرس شدن،زیاد می‌شود،آن‌هم در حالی که هیچ لینکی در این فاصله زیاد دیده ‌نمی‌شود،لینک‌هایی مانند حمایت از طرف وینگرها که نتیجتا باعث محدود شدن گزینه پاس بازیکن صاحب توپ می‌شود.

یکی دیگر از نمونه‌های این گپ که باعث فراهم شدن سه نقشه برای تیم سئون‌سامسونگ شد،این که دامیانوویچ 9 کاذب باشد و فضا را برای به عمق زدن وینگر راست فراهم کند،خود دامیانوویچ در عمق حرکت کند و یا با هافبک سمت راست به کنترل بازی پرداخته‌شود،اصلی‌ترین ضعف معمول در 2-4-4 خطی.

و حالا گل دوم سئون سامسونگ با استفاده از هر دوی موارد ذکر شده،پرس سنگین در زمین حریف و دبل پیووت با فاصله بسیار زیاد،سئونگ مدافع مرکزی کاشیما به‌دلیل عدم حضور میسائو(زوج ناگاکی در میانه زمین)مجبور به پوشش جلوی محوطه‌جریمه می‌شود و دامیانوویچ با استیل دفاعی اشتباه اینوکا(دیگر سنتر بک کاشیما)در میان 4 مدافع موفق به گلزنی می‌شود،طبیعی است که پرس سنگینتری حتی نسبت به صحنه گل را،از پرسپولیس شاهد باشیم!

3- عدم تمایل کاشیما به پرس سنگین در زمین خودی:

بر خلاف تمایل کاشیما به پرس سنگین و آزادانه دنبال کردن یار صاحب توپ در زمین حریف،در زمین خودی کاشیما تمایل کمتری به این سبک از پرس نشان داده‌است.مزیت اصلی این سبک کنش دفاعی،احتمال اندک دور زده شدن جبهه‌های اول و دوم پرس می‌باشد،البته به‌شرط دبل پیووت درست،نقطه‌ضعف اصلی این حربه نیز آزادی‌دادن به حریف برای استفاده از عمق و شوتزنی است،چیزی که پرسپولیس تمایل کمی به آن دارد مگر روی زوج‌سازی‌های علیپور - منشا که پرسپولیس آخرین بار در نیمه دوم بازی برگشت با الدحیل،به‌عنوان پلن B از آن استفاده‌کرد،اینجا اما داستان چیز دیگری است،این حربه شاید پلن C پرسپولیس هم نباشد زیرا،یک سبک از تهاجم با ریسک بالا در ضدجمله،آن هم برای تیم قدرتمندی مانند کاشیما محسوب می‌شود.

4- تخصص کاشیما در قطع ارتباط خط هافبک و دفاع حریف:

پلن 2-4-4 خطی تیم کاشیما،همواره باعث ایجاد یک گپ نسبتا بزرگ در یک سوم میانی حریف(در زمان پرس شدن تیم)می‌شود،این گ مخصوصا در سیستم‌های دو هافبکه و با جبهه‌های پرس دو یا کمتر از دو در خط هافبک،بسیار مشهودتر است،اگر لوزی میانه میدان پرسپولیس،از توازن قبلی خود خارج نشود،می‌توان به کنترل این پلن امیدوار بود،زیرا شکل و البته توازن لینک‌های اضلاع این لوزی،کاملا بر این قدرت کاشیما منطبق است.

آرایش احتمالی لوزی پرسپولیس و دو راس جلویی پرس این تیم مقابل حربه کاشیما در ایجاد گپ.

یک نمونه از موفقیت آرایش‌های مشابه لوزی در توپگیری.

5-عرض‌دهندگی بالای کاشیما پشت محوطه‌جریمه حریف:

نکته‌ای که محتمل‌ترین روش کاشیما برای باز کردن دروازه قرمزهای پایتخت خواهدبود.مشارکت بالای فولبک‌ها نزدیک به محوطه‌جریمه و نتیجتا پخش‌تر کردن چندضلعی دفاعی حریف،راه را برای دور زدن جبهه آخر دفاعی،بسیار راحت می‌کند،البته که از نقش شناور سوزوکی برای سانتر از پشت محوطه نمی‌توان گذشت.شاید تنها دستاویز پرسپولیس برای کم‌رنگ کردن این پلن،آمادگی‌بدنی بالای دو مهاجمش برای برگشت به فضای پشت محوطه خودی باشد.

6- برای خودکشی جلوی کاشیما،کافی است انتقال کندی از دفاع به حمله داشته‌باشید!

گپ به‌وجود پشت جبهه دوم پرس کاشیما را مطمئنا به‌یاد دارید،نکته اساسی اینجاست که هر چقدر که تحت فشار پرس،تیم حریف انتقال کندتری به فاز حمله داشته باشد،این گپ وسیعتر می‌شود اما،به همان اندازه از یار صاحب توپ دورتر خواهد شد،یک سراب جذاب اما کشنده! راه کنترل این پلن؟شاید حساب باز کردن روی پیروزی مهاجمین جلو در دوئل‌های هوایی و یا داشتن مدافعین بازیساز برای عرض دادن به دامنه‌انتقال،تنها راه گریز پرسپولیس باشد.

اگر حربه دوئل هوایی محقق شود،اتفاقی مشابه این کلیپ کوتاه را شاهد خواهیم‌بود:

 7- عدم تمایل کاشیما به عرض دادن در زمان انتقال:

همان‌طور که گفتیم،کاشیما تمایل بسیار کمی به استفاده از حربه عرض دادن به دامنه انتقال از دفاع به حمله دارد،در کلیپ کوتاه زیر،به‌وضوح مشخص است که بازیکنان کاشیما،بارها فرصت استفاده از عرض را دارند اما این کار را انجام نمی‌دهند.

 

گل اول کاشیما در اثر استفاده همزمان از دو حربه قطع ارتباط خط هافبک و دفاع حریف و مشارکت بالای فولبک ها به‌ثمر رسید. 

انتقال سریع و به عرض زدن،پرسپولیس را چگونه مجازات خواهد کرد؟کافی است این‌گونه فکر کنید که اگر پاس آخر به سوزوکی داده می‌شد،چه اتفاقی می‌افتاد:

 

8- سرعت انتقال بسیار بالای کاشیما:

 یک نمونه از قدرت انتقال بالای تیم کاشیما آنتلرز،سرعت بالا در انتقال،زوج‌سازی با 9 کاذب و اضافه شدن فولبک‌ها از پشت جبهه دفاعی حریف.

 

9- تهاجم سریع اما آماده دفاع! :

همان گونه که از گپ میانه میدان کاشیما در هنگام پرس گفتیم،از حمله آماده دفاع سریع این تیم نیز نباید غافل شویم.این تیم مانند اکثر تیم‌های دیگر در فوتبال روز دنیا،پشت جبهه 7 نفره تهاجمی خود،از یک مثلث متشکل از یک پست 6 و دو سنتر بک،حمابت می‌کند،نکته عجیب این است که جز در هنگام پیش‌روی سنتربک‌ها از نیمه‌زمین و یا تمایل آن‌ها به ارسال پاس بلند،راس میانی این مثلث،به‌جای پست 6،یکی از مدافعین میانی‌است . این یعنی آسیب‌پذیر بودن از کانال عمق در هنگام ضدحمله و البته شانس بالا برای باز پس‌گیری سریع توپ از ناحیه نزدیک به منطقه‌ای که توپ لو داده‌شده‌است.

10- عدم آگاهی وینگرهای کاشیما برای جبران ضعف دبل پیووت ضعیف دو هافبک میانی:

یکی از اصلی‌ترین راه‌های جبران ضعف دبل پیووت ضعیف دو هافبک میانی کاشیما،داشتن وینگرهایی با هوش فضایی بالا برای پوشاندن گپ‌های منتج از این ضعف است(دبل پیووت با فاصله زیاد - رنگ خاکستری) چیزی که مانند صحنه روبه‌رو،کمتر شاهد آن بودیم.

گل دوم کاشیما و ضعف سیستم‌های فاقد راس عقب در پرس که به‌خوبی مشهود است.اگر سیستمی دارای راس عقبی وجود می‌داشت،بازیکن متمایز شده در تصویر آزادی بیشتری را دارا بود و توپگیری انجام میداد که این اتفاق نیفتاد و وینگر کاشیما در همان گپ موردعلاقه تیمش صاحب توپ شد.

 

منبع: طرفداری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tarafdari.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «طرفداری» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۳۴۹۵۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

الهلال با شکست الاتحاد راهی فینال جام حذفی عربستان شد

الهلال در نیمه نهایی جام حذفی عربستان با نتیجه دو بر یک الاتحاد را شکست داد و فینالیست شد.

به گزارش ایسنا، در نیمه نهایی جام حذفی عربستان یک بازی برگزار شد.

در این دیدار دو تیم سرشناس و پر طرفدار الاتحاد و الهلال به مصاف هم رفتند که در نهایت الهلال با نتیجه دو بر یک به پیروزی دست پیدا کرد و راهی فینال شد.

در این بازی ابتدا میشل در دقیقه ۲۵ برای الهلال گلزنی کرد اما اخراج ساوویچ در دقیقه ۴۲ کار را برای الهلال سخت کرد.

در دقیقه ۶۷ عبدالرزاق حمدالله گل تساوی را برای الاتحاد به ثمر رساند اما الهلال ۱۰ نفره در دقیقه ۸۲ گل دوم و نهایی خود را توسط سعود عبدالحمید به ثمر رساند تا الهلال فینالیست شود.

الهلال در لیگ عربستان هم در آستانه کسب عنوان قهرمانی است.

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: واکنش تند عربستان به شلاق زدن بازیکن در استادیوم!‏ الهلال قهرمان سوپرجام عربستان شد

دیگر خبرها

  • 3 گل برتر دور رفت مرحله نیمه نهایی لیگ قهرمانان اروپا فصل 2023/24 / فیلم
  • آنالیز فنی: پرس شدید علیه فشردگی مورایس!
  • هوملس: مقابل پی‌اس‌جی پخته بازی کردیم
  • صعود النصر به فینال جام حذفی عربستان با دبل رونالدو
  • صعود رئال مادرید به فینال لیگ قهرمانان اروپا در شب تساوی 2-2 مقابل بایرن مونیخ (2018/5/1) / فیلم
  • هشدار مهم: تسلیم شدن در DNA رئال نیست
  • رئال مادرید کامبک بایرن مونیخ را نافرجام گذاشت
  • الهلال با شکست الاتحاد راهی فینال جام حذفی عربستان شد
  • ترکیب بایرن مونیخ و رئال مادرید مشخص شد
  • آنچلوتی: هدف رئال فینال است نه نیمه‌نهایی